IT recruiters, kunnen we zonder ze?

Door SirDarkAngel op vrijdag 20 juli 2018 16:48 - Reacties (22)
Categorie: -, Views: 10.226

“Hallo …, ik kwam je profiel toevallig tegen en deze sprak mij erg aan”, “Beste.. , kunnen wij een afspraak maken om binnenkort ergens koffie te gaan drinken” en soms zelfs berichten in de vorm van een sinterklaas gedicht met de vraag om een afspraak te maken. Het zijn nog de nettere berichten welke je via LinkedIn ontvangt van de hedendaagse recruiter. Recruiters, de pest van de IT-wereld. Het internet (inclusief het Tweakers forum) staat vol met klachten over de praktijken welke volgen als je met deze mensen in zee gaat.

Er worden na contact vaak snel beloftes gemaakt; Er wordt gepraat over “Ik heb die 1ne opdracht die je niet wilt missen”, de opdracht waarvan later blijkt dat ze die alleen nog voor je gaan zoeken wanneer je met ze in zee gaat. Voor een ervaren consultant blijkt de opdracht vervolgens een systeembeheerder klus te zijn met een autotrip van 2 en half uur enkele reis. “O, ligt Leeuwarden niet naast Middelburg? Zie je geen kansen om dit kleine minpuntje naast je neer te leggen?”

Als je klaar bent met dit soort praktijken en de telefoon niet meer opneemt voor bestaande/nieuwe recruiters dan komt dit volgens de heren/dames recruiters waarschijnlijk door een defect aan je telefoon of omdat hun je nummer nergens kunnen vinden, dus bellen ze je maar naar het kantoor van je huidige werk om je te kunnen spreken. Iets wat je huidige werkgever niet heel erg kan waarderen.
Zijn alle recruiters dan slecht? Nee dat denk ik niet, er zullen vast (hele) goede tussen zitten. De praktijk wijst alleen uit dat ik en vele in mijn omgeving hun hoop hebben verloren en niet (snel) meer in contact met 1 van deze mensen zullen treden, omdat de kans dat het meer ellende met zich mee brengt groter is dan dat het iets positiefs brengt.

Dit is jammer, mensen in de recruitment zouden een grote waarde kunnen bieden met een netwerk wat zij hebben opgebouwd en door de juiste kandidaten bij de juiste bedrijven te brengen. Nu moet je zelf op zoek gaan en hierbij zijn kleinere bedrijven met leuke functies lastig te vinden wanneer je deze bedrijven nog niet kent.

Zelf werk bij bijv. bij een klein bedrijf (30 man), welke o.a. veel doet met Citrix, Office 365 en Azure. Probeer als bedrijf met deze grote maar eens goede mensen te vinden. Kandidaten zoeken binnen een Indeed of andere vacature site op een “Office 365 specialist” of “Microsoft Azure architect” en zij krijgen met deze zoekopdrachten pagina’s vol met resultaten. De pagina’s worden ook amper gelezen en dan zoek je als bedrijf ook nog naar een bepaald type kandidaat. Servicedesk medewerkers en systeembeheerders vind je nog wel. Consultants die echt goed zijn en met passie voor hun werk is heel erg lastig (in onze ervaring).

Goede mensen hebben vaak al een baan en ook noemen we in het bedrijfsleven functies constant anders in de hoop dat ze interessanter worden (denk ik?). Vroeger had je een helpdeskmedewerker, toen werd het servicedeskmedewerker en nu zie ik vacatures voorbijkomen met namen als “telefonisch IT-consultant” waarbij de omschrijving 100% voldoet aan de helpdeskmedewerker van 10 jaar geleden. Zoek je als IT-consultant naar een echte consultancy functie, dan geven dit soort vacatures zoveel ruis en ben je er snel klaar mee.

Wat moet je doen als klein bedrijf, waarbij veel mensen je nog niet kennen, om goed personeel te krijgen? Wat moet je doen als IT-consultant welke een nieuwe baan zoekt, maar verder wil kijken dan de bedrijven welke hij al kent? Moet je dan als bedrijf dan maar in zee gaan met een recruiter in de hoop dat hij een kandidaat zoekt welke bij je past. Moet je als kandidaat maar hopen dat de recruiter waar je dan toch maar mee aan de slag gaat een baan zoekt bij een bedrijf welke kan bieden wat je zoekt?

Zelf heb ik zulke slechte ervaringen met recruiters dat ik de laatste keer dan ik een baan zocht op sites ben gaan kijken van leveranciers met producten waar ik verstand van heb. Op de sites van deze leveranciers ben ik gaan zoeken naar bedrijven welke partneren om vervolgens op de sites van deze partners te zoeken naar vacatures. Ik heb geluk gehad met deze manier van zoeken en werk alweer 3 jaar tevreden bij hetzelfde bedrijf. Toch besluipt mij het gevoel dat ik de volgende keer dat ik op zoek ga een grote kans heb op minder geluk. Dat terwijl er zo veel werk in de IT is welke men niet opgevuld krijgt. Hier moet toch iets op te vinden zijn. Blijkbaar is dit toch moeilijker dan dat dit ogenschijnlijk lijkt, voor zowel bedrijf, als kandidaat.

Volgende: Ook een crypto blog/advies van mij 12-'17 Ook een crypto blog/advies van mij

Reacties


Door Tweakers user GrooV, vrijdag 20 juli 2018 17:09

Ja zeker, heel makkelijk zelfs. Adverteer op sites waar developers komen en plaats je vacatures daar.

Denk aan Github en Stackoverflow, deze hebben allemaal een Jobs sectie waar ook Nederlandse bedrijven zitten.

Verder kan je Meetups sponsoren als bedrijf in je regio, bijvoorbeeld bij dotnetzuid.nl

Het kost allemaal wat meer moeite maar voor het bedrag wat je aan een cv schuiver betaald kan je heel wat online adverteren

Door Tweakers user Sc0tTy, vrijdag 20 juli 2018 17:15

Heel veel mensen die bij ons komen solliciteren vanuit een recruiter zijn vaak de tijd niet eens waard maar ook wij moeten helaas door die molen anders is het gewoon te moeilijk.

Ik vind persoonlijk dat die recruiters 0 toevoegende waarde hebben. Hooguit voor mensen die niet de sociale skills of durf hebben om dit te doen (wat in ons vak gebied wel vaker voorkomt :+)

Ik wil als werk zoekende geen recruiter er tussen hebben zitten. Zelf werk ik al 6 jaar bij een klein bedrijf die ik zelf heb gevonden via LinkedIn. En eerlijk gezegd verwacht ik hier de komende decennia wel te willen blijven werken. Bij ons werken we aan veel verschillende producten voor verschillende klanten met veel sociaal belang of uitdagende vraagstellingen in de industriele sector. Daardoor is er vele variatie en groei mogelijkheid.

Als ik dat door een recruiter had laten doen had ik waarschijnlijk bij een hoger betaalde baan uitgekomen maar met een veel minder grotere voldoening. Geld is leuk maar als ik met mijn werk kan zorgen dat het veiliger word of mensen beter worden geholpen is die 'kick' mij veel meer waard.

Door Tweakers user RobIII, vrijdag 20 juli 2018 18:20

Ik ben een tijdje geleden geïnterviewd over dit onderwerp. (Ik ga je niet helpen maar je hoeft niet je eigen e-mailadres op te geven ;) (althans, 2 weken geleden niet)). Ze kwamen door m'n wall-of-shame, waar ik recruiters die zo te werk gingen op zette, bij mij terecht ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 20 juli 2018 18:23]


Door Tweakers user analog_, vrijdag 20 juli 2018 18:46

IMO verzieken ze de markt en maken het vooral moeilijker en duurder om de juiste persoon wel te vinden.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 20 juli 2018 18:54]


Door Tweakers user GoT, vrijdag 20 juli 2018 19:24

Pfffft.
Ik ben meerdere keren benaderd, ook op mijn werk.
Maar aangezien ik niet heel tevreden was, afstand was voor mij reden om iets anders te zoeken.
Ik woon zelf in Almere en werkte toen in Utrecht (A27 = drama), toch maar gezegd: ok ik luister.

Aangegeven dat voornamelijk AFSTAND voor mij de motivatie is om iets anders te zoeken en dat ik in Almere woon en iets dichterbij wil hebben.
Wat kreeg ik te horen: Hij had een mooie aanbieding ergens in Den Bosch.
Zelfs als je niet weet waar Almere - Utrecht - Den Bosch ligt, even 5 minuten kijken op Google Maps moet toch wel iets duidelijk zijn.
https://www.google.nl/map....2647016!2d52.3507849!3e0
En nu de klapper: Ik gaf aan dat A27 drama is, dus ik neem altijd de trein naar Utrecht.
Zegt hij: Als je met de auto gaat ben je sneller in Den Bosch.
Die gasten luisteren niet naar je, het enige wat ze willen is zoveel mogelijk cashen tegen het domme aan.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 20 juli 2018 20:01]


Door Tweakers user Blokker_1999, vrijdag 20 juli 2018 19:41

Kunnen we zonder? Natuurlijk. Voldoende industrieën die het zonder doen. Hebben ze toegevoegde waarde? Ja, soms wel. We weten allemaal dat een goede recruiter zijn geld waard is en de tijd neemt. Maar vele recruitmentbureaus denken niet aan de kwaliteit maar kwantiteit. Op GoT zijn er voldoende voorbeelden te vinden en hebben we er zelfs een hele reeks over.

Ik zit zelf gelukkig maar in het adresbestanf van 1 recruitmentbureau en zij bellen mij gelukkig niet maar sturen me nog wel mailtjes. En dan merk je al direct het verschil op in recruiter. Er zit nu 1 nieuwe dame die mij vacatures stuurt die nog redelijk in lijn liggen met mijn CV, maar haar collegas daarentegen sturen hun mailings volgens mij gewoon naar iedereen.

Door Tweakers user sypie, vrijdag 20 juli 2018 20:39

Je mag dan niet blij zijn met ze maar ik heb liever dat ze in de I(c)T hoek blijven. Ik begreep dat ze nu ook al onderwijsland komen verzieken. Als je iets niet wilt dan zijn het leerkrachten of docenten die halverwege het jaar van de ene naar de andere school hoppen. De achterblijvende school zit ineens met een groot probleem en op de nieuwe school wordt de docent heel lastig geaccepteerd, de groepen zijn al gevormd en daar kom je als docent heel slecht tussen.

Dus ja, we kunnen prima zonder. Mij hoeven ze in ieder geval niet te bellen. Maar ja, ik heb dan heel bewust mijn LinkedIn account stopgezet, net als een aantal andere tijdrovende socials.

Door Tweakers user Kiswum, zaterdag 21 juli 2018 09:52

Neem contact op met Tweakers:
plan: Tweakers Elect komt thuis

Kende je Tweakers Elect al? Zo niet, waarom eigenlijk niet. Het is meerdere keren op de FP en tracker voorbij gekomen.

Zo ja, heb je al contact met hen opgenomen?

Door Tweakers user ernie69, zaterdag 21 juli 2018 15:47

Leuk artikel, ik herken dat gevoel.
Maar ik vond jouw blog zeer moeilijk lezen. (schrijfstijl, grammatica,..?)

Door Tweakers user sfranken, zaterdag 21 juli 2018 17:07

sypie schreef op vrijdag 20 juli 2018 @ 20:39:
Je mag dan niet blij zijn met ze maar ik heb liever dat ze in de I(c)T hoek blijven. Ik begreep dat ze nu ook al onderwijsland komen verzieken. Als je iets niet wilt dan zijn het leerkrachten of docenten die halverwege het jaar van de ene naar de andere school hoppen. De achterblijvende school zit ineens met een groot probleem en op de nieuwe school wordt de docent heel lastig geaccepteerd, de groepen zijn al gevormd en daar kom je als docent heel slecht tussen.

Dus ja, we kunnen prima zonder. Mij hoeven ze in ieder geval niet te bellen. Maar ja, ik heb dan heel bewust mijn LinkedIn account stopgezet, net als een aantal andere tijdrovende socials.
Ach, mijn ervaring is dat niet goed passende docenten toch heel snel weer weg zijn, danwel door leerlingen, danwel door collega's die ze de koude schouder toekeren..

Door Tweakers user SPee, zondag 22 juli 2018 17:18

Ik zou een promo tour doen bij de grote ICT bedrijven voor hun deur ;)
Niet te opdringerig, maar wel opvallend genoeg om hun naar jou te laten googelen.


Mijn WG huurt niet het hele pand en ik zou het hilarisch vinden als een concurrent die andere verdiepingen (tijdelijk) ging huren voor hun recruitment afdeling :+

Door Tweakers user JKen, zondag 22 juli 2018 20:14

Hoe is groot is kans de dat de nieuwe werknemer die je via een recruiter hebt aangenomen binnen de korte keer weer is vertrokken tenopzicht van een kandidaat die via een advertentie is binnen gehaald? Wie weet wel via de zelfde recruiter.

[Reactie gewijzigd op zondag 22 juli 2018 20:16]


Door Tweakers user Gamebuster, zondag 22 juli 2018 20:46

Tja ik snap het wel. Hoge nood aan developers die in een hokje gezet kunnen worden maar niet meer willen betalen. Dan ga je rare dingen krijgen, zoals een soort van mensen-handel.

Recruiters vind ik persoonlijk maar "vies". Beetje geld vangen om mensen lastig te vallen en nergens echt waarde toevoegen. Ze zorgen alleen maar voor "ruis" op de vraag/aanbod markt.

Door Tweakers user SirDarkAngel, maandag 23 juli 2018 08:45

GrooV schreef op vrijdag 20 juli 2018 @ 17:09:
Ja zeker, heel makkelijk zelfs. Adverteer op sites waar developers komen en plaats je vacatures daar.

Denk aan Github en Stackoverflow, deze hebben allemaal een Jobs sectie waar ook Nederlandse bedrijven zitten.

Verder kan je Meetups sponsoren als bedrijf in je regio, bijvoorbeeld bij dotnetzuid.nl

Het kost allemaal wat meer moeite maar voor het bedrag wat je aan een cv schuiver betaald kan je heel wat online adverteren
Meetups sponsoren vind ik een goede, Github en Stackoverflow zijn mooie platformen om ontwikkelaars te zoeken. Voor andere banen in de IT zijn deze platformen niet/minder geschikt.
Kiswum schreef op zaterdag 21 juli 2018 @ 09:52:
Neem contact op met Tweakers:
plan: Tweakers Elect komt thuis

Kende je Tweakers Elect al? Zo niet, waarom eigenlijk niet. Het is meerdere keren op de FP en tracker voorbij gekomen.

Zo ja, heb je al contact met hen opgenomen?
Ik ken Tweakers Elect, maar naar mijn mening is dit platform erg om developers gebouwd. Als consultant in de Azure/Security hoek heb ik mij opgegeven, maar nog nooit een mail gehad. Via andere platformen wordt ik daartegen regelmatig gecontacteerd. Misschien is er ondertussen het 1 en ander veranderd, maar tot een half jaar geleden vond ik het persoonlijk vooral een platform voor developers.

Edit: 1 en ander doorgestreept na dit platform nog eens bekeken te hebben.

[Reactie gewijzigd op maandag 23 juli 2018 20:32]


Door Tweakers user Skyrunner, maandag 23 juli 2018 12:39

Ik zei het al eens, maar de genoemde praktijken spelen ook buiten de ICT, menig engineer kan je daar over vertellen.

Naar mijn ervaring zijn het opportunisten die het doorgaans totaal niet interesseert of ze een (goede) match voor je vinden en dan heb je er regelmatig nog behoorlijke agressievelingen tussenzitten ook.

Ongetwijfeld zijn er goede, maar die zijn allang verdronken in de ruis die het uitschot produceert. De reputatie van een recruiter is verpest en dat is mijns inzien onmogelijk nog te herstellen.

Door Tweakers user Pathogen, maandag 23 juli 2018 13:49

Je snijdt een interessant onderwerp aan. Ik zou zelf ook graag willen verkassen naar een minder groot bedrijf, met name een bedrijf waar ruimte is voor meer dan alleen winstbejag.

Het probleem is dat dit soort bedrijven niet te vinden zijn als je naar banen zoekt. Dat, gecombineerd met functie-obfuscatie (vroeger deed ik technisch applicatiebeheer, nu ben ik IT Support Specialist ofzo, niks dat de lading dekt in ieder geval) is het vinden van een leuke vacature onmogelijk geworden.
LinkedIn zorgt nog wel eens voor een berichtje, maar die negeer ik. Kijk niet eens meer naar de inhoud. Ik heb er niet om gevraagd.

Toch ben ik op mijn huidige plek terechtgekomen door een recruiter. Gelukkig wel één die het snapt als je ergens nee op zegt en probeert wat te vinden dat daadwerkelijk past. Maar ook van dat bureau heb ik vacatures binnengekregen waar mijn oren van gingen klapperen.

Recruiters kúnnen handig zijn, maar wat m.i. het meest de sector heeft verziekt is de tot in extremis doorgedraaide functieomschrijvingen. Kan me prima voorstellen dat de gemiddelde recruiter daar ook geen snars meer van snapt.

Door Zeef, maandag 23 juli 2018 14:21

Laten we samen eens kijken naar de opties op Elect. :)

Door Tweakers user SirDarkAngel, maandag 23 juli 2018 20:31

Zeef schreef op maandag 23 juli 2018 @ 14:21:
Laten we samen eens kijken naar de opties op Elect. :)
Ik heb net Elect opnieuw bekeken. Er staan inderdaad een stuk meer infra kennis gebieden op dan dat ik in mijn hoofd had. Hier moet ik van terug komen. Ik heb tevens een werkgevers account aangemaakt om te kijken wat voor resultaten hieruit komen. Dit zijn er niet heel veel, maar mogelijk is dit wel interessant. Ik kom hier op terug.

Edit: Met werkgever over Tweakers Elect gehad. Blijkbaar is dit in het verleden gebruikt, maar was de response heel slecht. Wordt komende tijd opnieuw naar gekeken.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 31 juli 2018 13:15]


Door Tweakers user teacup, dinsdag 24 juli 2018 07:16

Als ik het nieuws mag geloven is er een enorm tekort aan onderwijzers. Dit tekort is zo erg dat recruitmentbureau's de onderwijzers bij de ene school weghalen en bij de andere stallen. Recruitmentbureau blij en de scholen weer een rib uit het lijf lichter, terwijl ze dat geld wel beter kunnen gebruiken.

Ik weet dat scholen nog niet zoveel met IT te maken hebben. Het voorbeeld duidt er wat mij betreft wel op dat de overmaat aan recruitmentbureau's een maatschappelijk probleem aan het vormen is. Eigenlijk dient de oplossing ervan zich ook meteen aan. School de recruiters om naar onderwijzers. Scholen kunnen zo met avondonderwijs wat geld van de recruitmentbureau's terughalen. De vijver aan recruitmentbureau's krimpt zonder personeel en de bureau's zijn vooral druk doende met het recruteren van..... recruiters.

Iedereen blij lijkt mij....

[Reactie gewijzigd op dinsdag 24 juli 2018 07:17]


Door Tweakers user don_jorg, woensdag 25 juli 2018 09:44

Vanuit de kant van werknemer herken ik je vraag maar al te goed. Ik ben dan marketeer, maar ik durf te zeggen dat 75% van de recruiters geen idee heeft wat ze precies doen.

Van de werkgeverskant ken ik het ook. Ik werkte hiervoor bij een IT-bedrijf (zo'n 50 personen). Een consultancybedrijf in de GIS-wereld: een heel specifiek deel van de markt, dus. Ervaren GIS-consultants zijn er amper tot niet, dus wij leidden de consultants zelf op.

Dan zoek je dus consultants:
- Mensen met programmeerervaring
- Die er geen probleem mee hebben om op verschillende plekken te leren
- Die prima kunnen communiceren

Uiteindelijk krijg je mensen op bezoek, die soms aan geen één van de drie eisen voldoen. Of zeer introverte personen, die één standplaats willen. Dat is prima voor andere bedrijven, maar voor ons natuurlijk niet. Een aantal van die recruiters ging ook te ver: nadat ik een keer of 8 doorgegeven had dat m'n collega van HR op vrijdag nooit werkte, ben ik uitgevallen toen ze weer belden. En elke keer met het verhaal dat ze De Ideale Geweldige Ongelooflijke Kandidaat hadden (die dan achteraf drie regels in Basic kon schrijven en eigenlijk bang was voor andere mensen).

Voor mij was het al frustrerend en dan deed ik niets met HR :)

Door Tweakers user -W0kk3L-, woensdag 25 juli 2018 09:49

Je wordt soms flauw van die 'luie' recruiters die niet eens de moeite nemen om je profiel daadwerkelijk te bekijken. Ik heb een keertje een reactie gestuurd, omdat wel heel duidelijk was dat deze recruiter niet de moeite had genomen om zich in mij of in de bedrijven waar ik gewerkt heb te interesseren :) :
https://image-store.slide...5f95d2d62a82-original.png

Door Tweakers user Pablo, donderdag 26 juli 2018 10:57

van die luie recruiters die je bellen met "ik denk dat ik een mooi aanbod voor je hebt"

IK: ow dan heb je mijn LinkedIN profiel zeker gelezen ?
Hij: jazeker.... wat dan ?
IK: dat ik niet opzoek ben naar een baan, waarvoor ik naar een helpdesk moest.
Hij: ow uhm... dan..um... ga ik nog verder voor je zoeken en bel ik je later wellicht nog terug.
IK: doe maar niet *blokkeerd nummer*

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)